kontakt_straumeyjar-copy

Straumeyjar vil gjerne ha kontakt med andre som interesserer seg for historie, handverk, arkeologi eller historieformidling! Leder Liv Elin Røberg kan kontaktes via epost eller SMS.

email_icon

Send epost til leder Liv Elin Røberg eller send SMS til tlf. 97967424 dersom du er interessert i aktivitetene våre.

Reklamer

2 kommentarer om “Kontakt Straumeyjar Historisk Handverk

 1. Hei!
  jeg har hatt svært stor glede som amatørsyerkse av tutoriialen ang.jernalderskjorten.Tusen takk,flott arbeid!
  Det jeg lurer på er følgende:jeg skal sy en slik til en kunde som ønsker rund hals UTEN splitt,lik den som det er bilde av på tutorialen deres.

  Hvordan beregner du/måler/hvilken huskeregel/mønster bruker du for at en rund hals skal bli vellykket og ikke for vid og slarkete ELLER bli for liten (når en har splitt er det jo relativt lett å regulere dette ved å lasge den større)

  Jeg har søkt litt rundt på nettet og lest ,mye av det forutsetter at kunden kan prøve underveis,men problemet mitt er at kunden bor et annet sted i landet og har lite mulighet for prøving før skjortas er ferdig.

  Takk igjen for flotte sider.

  mvh.Synnøve

  1. Hei Synnøve,

   Så bra at du syntes det var nyttig! Dersom du ikke kan ha splitt så må nødvendigvis åpningen totalt være lik hodeomkrets + litt. Fremgangsmåten jeg ville brukt er som følger; mål nakkens omkrets og legg til 8cm = A. Mål hodets omkrets der det er størst, som oftest ved ørene og legg til 4cm = B. Nakken A. delt på 2 = bakstykkets halsåpning C. Del målet C. på 2 = 1/2 hals bak D. Brett bakstykket på langs og mål fra fold/midt bak og ut mot skulderen 1/2 hals D. Ved stoff-folden måler du, som beskrevet for jernalderskjorte, 2 cm ned og tegner en slak bue = E. Bruk et mykt målebånd og mål lengden på buen E. Halsbuen E. trekkes så fra hodeomkretsen B; det nye målet du får da er størrelsen på halsbuen framme = F. Del F. på 2 = 1/2 hals framme G. Brett forstykket på langs og kopier målsetting D. mot skulder helt likt som for bakstykket. Plasser målebåndet ved skulderen D. der buen skal begynne og form målebåndet slik at det ligger i en bue mot fold midt framme; juster slik at målet på buen stemmer med 1/2 hals G. Du kan minimere dybda på halsåpninga framme G. ved å øke bredda på mål D. Hvis du har noen stoffrester så vil jeg anbefale deg å teste dette ut med egne mål. Og husk at du må legge til sømrom 🙂

   Dersom du vil ha flere tips så kan du se på mitt eget nettsted https://nokkvidr.wordpress.com/
   Mvh Liv Elin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s