Kurs

For å skyte organisert krever Norges Bueskytterforbund at du har gjennomført nybegynnerkurs/sikkerthetskurs.

Kurset gir opplæring i skyting med recurvebue, men flere buetyper blir vist fram. Vi gir innsikt i sikkerhetsmomentene med å oppføre seg trygt på en skytebane, samt at det er en kjempegod måte for lekfolk og interesserte til å lære seg å skyte ordentlig og sikkert med bue. Instruktørene våre har god innsikt og erfaring som skyttere og har det lille ekstra å tilby om bueskyting generelt.

Ettersom vi ikke har barnegruppe må du være fylt eller fylle 14 år i inneværende kalenderår. Barn under 14 har ofte ikke muskelstyrke nok til å trekke selv de letteste buene våre, men enda viktigere er de ofte ikke modne nok til å ta våpeninstruksjon tilfredsstillende.

Normalt holder vi kurs to ganger i året, vanligvis i oktober og i mars, men avvik kan forekomme. Hvis vi har nok påmeldte og kapasitet kan kurs arrangeres utenom vanlig «sesong». Kurset er et 12-timers kurs og går over 3 uker, mandager og onsdager, kl. 1830-2030.

Kursavgift kr. 800,- betales første kurskveld (vi har tilgjengelig betalingsterminal via Fløya IF, eller det kan betales kontant).

Klubben holder alt utstyr til sikkerhetskursene.

Vanligvis stilles klubbens buer og utstyr til disposisjon for kursdeltagerne i tre måneder etter fullført sikkerhetskurs, eller frem til neste sikkerhetskurs. Dette er en service klubben tilbyr og må ikke ansees som en rettighet/del av kursavgiften.

Vi vil oppmuntre skyttere som har fullført kurset til å anskaffe eget skyteutstyr da dette på sikt øker både den personlige, tekniske og intuitive innsikten som kreves for å ta bueskytinga steget videre.

Du kan stå på venteliste ved å melde deg på HER – skriv en enkel e-post merket «Buekurs» som inneholder navn, adresse, e-post, telefon/mobil og fødselsdato så vil vi sende svar, registrere deg og ta kontakt ved neste mulige nybegynnerkurs.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s