Høsten 2017

Straumeyjar har som vanlig deltatt ved flere arrangementer i løpet av høsten. Det første var som vanlig Frivillighet i Sentrum, i regi av Tromsø Kommune og HATS. Det er alltid et hyggelig event og artig å snakke med tilfeldig forbipasserende, og arrangørene er veldig flinke til å gruppere organisasjoner som har lignende interessefelt i nærheten av hverandre.

Neste var Barnas Matfestival med Holt Dyrkingslag og Læringstunet Holt. Dette var et stort arrangement med masse deltagere, og godt besøkt av store og små som fikk være med å høste grønnsaker, lage mat og smake på alt som ble tilberedt under solseilene. Vi lagde sodd og arrangerte en liten quiz om mat i vikingtid for gjestene.

Deretter var vi på Tromsø Museum ved avslutningen av Forskningsdagene, som jo er et nasjonalt prosjekt. Tema i år var lærarbeide, reise og pakke lett. Vi hadde med geiteskinn og lærreimer som ungene fikk lage seg lærpunger av. Bueskyting sto også på menyen som vanlig.

Framover skal vi bare kose oss med workshops, men Hafkráka skal være med på Julemarked i Veita 6-19.november, med handarbeide fra vikingtid, perler og annet fint, og det kan hende at det blir flere vikinger å treffe der innimellom. Hun skal også selge boka «To Konger» av Ole Åsli og Tony Bakkejord, noe så sjeldent som en roman fra vikingtid skrevet av nordnorske forfattere! Det kommer to bøker til fra denne duoen, og vi gleder oss til å lese mer!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.