Aktiviteter i sommer og høst

I neste uke drar Straumeyjar til marked på Borg i Lofoten. Hvis alt går vel teller vi 10 i tallet! Markedet varer i 5 dager og vi gleder oss til å dra i viking igjen! I tillegg er det 2 av medlemmene som reiser til Visby samtidig. Det blir spennende å snakkes over verkstedbordet etterpå!

gotland2011_02

Høsten forøvrig er spennende og travel! Vi har to arrangementer i august som ikke er spikra enda, det ene er «Barnas Museumsdag» søndag 23 august fra 11:00-16:30. De ønsker seg bueskyting; dette er ikke betalt jobb men blir sikkert hyggelig og kan nok gi oss litt goodwill. Hvis det er minimum 4 personer som kunne tenke seg å gjøre dette tenker jeg at vi kan stille der. Så har det kommet forespørsel fra Nordre Hestnes Gård i Ramfjord om bueskyting på et Islandshest-arrangement de skal ha i slutten av august. Jeg tenker samme antall personer; er det noen som kan tenke seg å stille der? Jeg vet ikke dato eller om det er lønna arbeide enda.

teresa_lewoc_borg2013 (15)

I september er det marked på Trondenes 5te og 6te. Det kan nok være hyggelig å knytte band til vikingene i Harstad-området, og jeg og Tonje har snakka om å ta turen. De har ei utstilling om Vikinger i Krig på museumet der, basert på boka med samme navn, som også kan være interessant å se.

Neste er «Frivillighetens Torg» i regi av Tromsø Kommune lørdag 26te 10:00-14:00; der håper jeg på størst mulig oppmøte, det var skikkelig hyggelig i fjor, vi fikk masse oppmerksomhet og oppretta kontakt med Arctandria Kystlag.

IMG_3772

Siste arrangement i høst er Forskningsdagene med «Åpen Dag» på Tromsø Museum søndag 27nde. Tema i år er mat, og det kommer blant annet en mat-arkeolog, han heter Daniel Serra og er en av forfatterne bak kokeboka «An Early Meal.» Fram mot dette skal vi ha klar to baksteheller, ei i skifer og ei i kleberstein. Arbeidet med å lage disse skal dokumenteres med bilder, film og tekst. Videre skal vi teste ut hvordan det er å bake på de to forskjellige hellene, dette skal også dokumenteres. Det er åpengbart ingen som har gjort dette før. Vi kommer til å lage viking-sodd og stappe pølser. Og ha bueskyting selvfølgelig. Dette bruker å være en artig dag og vi er veldig populære både hos publikum og ansatte ved museumet 🙂

10892542_10205496013061009_483642198_o

Det er et arrangement igjen på denne sida av nyttår, nemlig Desembernatt, men der har jeg foreløpig ikke noe informasjon. Hvis de som vet at de vil delta på noe av det ovennevnte så hyl ut på Face!

Reklamer

En kommentar om “Aktiviteter i sommer og høst

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s