Vikingkiste

DSC03582På tide å tenke på kiste-workshop. Dette utmerkede møbelet som kan brukes både hjemme og på marked, til stol, bord og oppbevaring, kan ingen viking være foruten!

Kista på bildet over er laget av Espen Wathne Kolstø på Karmøy der han har verksted og smie. Jeg kan ikke se at han lager noe for salg, men både Nidingbane og Viking selger henglser og spiker i smijern…Nidingbane har også hengelås. Sistnevnte er en kjent figur på Medeltidsveckan på Gotland og kjent for gode varer. Den eneste betenkeligheten jeg har er at hengslenes bakside er veldig korte…. det kan hende at vi burde lete etter noe annet. Ramler dere over noe så skrik ut!

IMG_0915

IMG_0919Kistene kan uansett lages uten at hengslene er på plass. 18mm hobbyplate får man hos mange av byens forhandlere. Bjørn Henrik Johansen har laget kista på bildet over, en variant av Mestermyrkista som er fra et funn på Gotland. Denne kista er laget av noe tykkere plater men jeg kan ikke se at det finnes tilgjengelig i Tromsø. Hvis noen av dere har kunnskap om et utsalgssted så ville det vært kjekt å om dere ville dele det med meg.

KisteDenne oversikten er hentet fra Borg Vikinglag; der finner du også en beskrivelse av prosessen.

Svar her, på sms eller på Face dersom du vil være med og lage kiste 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s