Workshop

CIMG0535Runeristingen gikk over all forventning, det var ikke vanskelig! Alle de tilstedeværende fikk prøvd seg på det sparsomme materialet vi hadde, og var skjønt enige om at det var morsomt arbeide!
steinhuggingstest (2)Kleberstein er virkelig så myk at man kan risse i den uten å bruke hammer. Vi hadde anskaffet en treklubbe ettersom den absorberer slag bedre enn en stålhammer, og er lettere i vekt. Den viste seg å klare jobben helt fint, sammen med en meisel og en syl! Det er nesten sånn at man kan skrive i den, men for større arbeider kreves det selvfølgelig hugging.
steinhuggingstest (3) På særdeles passende vis snubla jeg i dag over siden til en som har jobba med runeristing i flere år, han heter Kalle og holder til i Sverige. Der fant jeg også masse annen nyttig info og faktisk også en runeristningsskole! Han refererer også til et nettsted der man kan kjøpe verktøy for steinarbeide.
steinhuggingstest (1)Kalle Runeristare jobber visstnok mest med granitt, og sier også endel om kvaliteten på stein i forhold til hvilket arbeide man skal gjøre. For dette første prosjektet med demo på åpen dag passer kleberstein imidlertid perfekt. Det betyr i tur til Setermoen om ikke så altfor lenge. Vi får dekt bensin for en bil og kostnader på stein fra Museumet.

beinviklereBildene er fra våre spede forsøk fra i dag, og det siste viser også de nye beinviklerne mine sammen med steinen 🙂 jeg er veeeeldig fornøyd med dem! Nå skal jeg snart sy et par Thorsbjerg-aktige bukser og en tunika, begge i ull. Så kan vinteren bare komme. 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s