Kleberstein i søkk og banan

I går kjørte Emil og jeg til Målsnes for å sjekke ut klebersteinsforekomstene i et av de to bruddene som fortsatt finnes i Norge. Bruddet er ikke i drift, men familien som eier gården Grunnes nedenfor bruddet disponerer uttak, så vi fikk lov til å komme og inspisere. Målet med turen var 1. å finne noen mindre biter som vi kan bruke til å øve oss på runeristing og 2. å finne en passe stor stein til vår egen runestein.

Sola skinte og verden var vakker. Jeg tvang Emil til å stoppe på Heia for å se på tilbudet i lavvuene der; det resulterte i noen fine småting, blant annet en smørekniv av bein. Vi stoppa på Olsborg og var innom en fin husflidsbutikk som het «Gullgruven», vel verdt et besøk! Etterpå kjørte vi litt for langt, men ettersom vi ikke er redde for å spørre om veien så fant vi fort retninga igjen.

Steinbruddet var et fantastisk sted! Steinveggene er glatte og har de mest fantastiske farger, alt var digert og overveldende!

Oppdrag 1 må kunne sies å være utført, mens oppdrag 2 måtte bedømmes uoverkommelig. Bruddet inneholdt nemlig enten små steiner eller STORE. Så store at de ikke var til å rikke. Hvis vi noen gang gjør alvor av å anskaffe oss en runestein så må vi ha større bil, tilhenger, verktøy til splitting og minst 6 mann. Med muskler. Masse muskler.

10576900_10152579780376215_1485414699067340750_n

Noe anna stort vi fant var denne kveita…men vi kasta den uti igjen. Sikkert ikke spiselig.

Reklamer

En kommentar om “Kleberstein i søkk og banan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s