Vikinghyr

Haitha_hoch02
Som dere sikkert har skjønt så stiller Trondheim Vikingmarked endel krav til deltagerne når det gjelder autensitet. Dette er fordi de samarbeider med museumet og fordi de svært gjerne vil framstille et marked så nært opp til den gang da som overhodet mulig. Det kan kanskje virke litt nazi, men når vi drar til dem så må vi akseptere reglene. 🙂

Så…sko er nok det aller viktigste og det elementet som vi har juksa mest med her hjemme…selv om vi egentlig ikke har villet det. Ettersom dette er en relativt kostbar investering anbefales det å bruke litt tid på å se på forskjellige leverandører og modeller. Trondheim Vikinglag anbefaler oss å handle hos Andreas Helfert. Varene er svært autentiske , skal etter sigende være av god kvalitet og de ser bra ut. Prisen er høyere enn de fleste jeg har sett, men sko er dyrt uansett hvor man handler.

full27016962_aCeltic Webmerchant har også noen fine sko, dog ikke helt på nivå med Andreas. De få erfaringene vi har gjort oss med sko er at overlæret ikke må være for løst og/eller stretchy; skoene vider seg da lett ut og blir helt uformelige. Mange sko er konstruert med vide skaft, noe som gjør at småstein lett vandrer inn i skoen…veldig iriterende.

skinnbloggen01Jeg og flere andre har i flere år syslet med tanken om å lage sko selv, men jeg for min del har innsett at dette kommer ikke til å skje med det første. Mye fordi det er et tungt og vanskelig håndtverk, men også fordi læret er dyrt og jeg har ikke økonomi til å gjøre de feilene man må igjennom før man har utarbeidet et bra mønster. MEN jeg ble alikevel veldig forklaret av å lese denne artikkelen hos Skinnblogg. Den inneholder endel nyttig info om lærtyper som kan brukes ved kjøp av ferdige sko også. Dersom noen av dere har lyst til å prøve å lage sko selv så kan sikkert Bent Are være behjelpelig når det gjelder materiell og framgangsmåte. Trondheim Vikinlag framholder at man selvfølgelig kan gå barbent også!

745743-8-1392667411169Når det gjelder klær så er nok det meste vi har i skapene våre greit. Vi har jo ikke for vane å sy av syntet, men vi må alikevel være klar over at enkelte plagg som jeg vet er i medlemmenes eie ikke kommer til å bli akseptert. Fantasyinspirerte klær som korsettlignende vester, voldsomme belter og alveornamentikk er eksempler på dette. Dersom du er usikker så kan du gjerne ta en titt på Vikingsnitt, der vil du finne masse bilder av folk i standsmessig tøy. 🙂

Utover dette må alle som skal med ha utstyr til bespisning; dette vil si en bolle av tre (eller keramikk selv om dette ikke var så vanlig), en skje av tre eller bein/horn og noe å drikke av; beger av tre, horn eller keramikk, eller et drikkehorn. Det er ikke lov å ha med moderne effekter inn i leiren. Mobiltelefonen må være lydløs og skjult.

Om ikke alt for lenge kommer jeg til å begynne og mase om når folk vil/kan reise. Tenk også  igjennom hva slags utstyr du trenger i nyloncampen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s