Vikingtelt

430988_315930355204867_624151791_n

Kjempekoselig workshop i dag! 🙂 Foruten diverse prosjekter har vi snakka om vikingtelt, surfa litt og lagra masse bilder og funnet litt mer info om dette. Jeg har ikke hørt mer fra Lofotr om det vi har tilbydd dem er det de ønsker seg, men vi skal vel dra uansett, og et telt kunne vært veldig fint å ha som base. Ideelt sett skulle det vært av ull, men siden vi ikke har så fett med midler får vi nøye oss med teltduk av seilduk eller lignende i begynnelsen. Det første vi må bestemme oss for er hvordan det skal konstrueres. Det finnes ikke mye informasjon på nett om dette, men heldigvis masse bilder fra markeder, og jeg har hatt et målskjema liggende i noen tid.
baseframe
For at vi skal kunne bruke teltet som salgsbod må enten de horisontale eller to av de vertikale ramtrærne være doble…slik at den ene langsida kan løftes opp. (se det øverste bildet samt det under her.)
DSC02174
Etter det vi kunne se vil det være en god ide å sy gavlstykkene fast i sidestykkene, slik at det er færre åpninger der mygg kan komme inn. Dette vises også på det øverste bildet. DSC00261
Dette er en måte å feste duken til rammen på, og en slik løpegang kan lages der duken skal snøres til gavlrammen også. Det blir antageligvis mindre stress på duken slik.
oseberg_standard1

Slik kan duken snøres sammen på gavlsidene…det ser ut som om de overlapper hverandre. Kanskje er det smart med en likens snøring på innsida?
383520_10201367008761420_864667425_n
Her står to telt med et slags tjeld imellom…smart dersom man er flere!
Viking kollasj 4
Denne dragen synes jeg er fantastisk fin! Det er litt mye Osebergtelt der ute, og jeg vet ikke hva dere synes, men jeg synes det ville vært flott dersom vi ikke var så stereotype. 🙂
Dag Morten skal sjekke hos Bent Are og skipshandlerne i byen om hva slags duk som er tilgjengelig i nærmiljøet vårt før vi begynner å lete etter sånt online.

Dragehodene kan faktisk lages for demontering, noe som vil skåne dem ved transport og gjøre eventuelle reparasjoner av rammeverket mindre tidkrevende.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s