Lær deg nålbinding

51064342b687e12b67d8f2b72c06c95d-d4nz240
Nålbinding, som også kalles søming ettersom man faktisk syr plagget, var forløperen til strikking og har vært utført av mange folkeslag siden det gamle Egypt! Det finnes over 40 forskjellige sting, og du kan ikke bruke syntetiske garn eller blandinger ettersom du må skjøte/filte tråden til en ny når den du jobber med er brukt opp. Enkelte alpakkagarn fungerer også, men spør i butikken om deres erfaringer med garnet du kjøper og hvordan det oppfører seg ift. filting.

Du kan lære basis-teknikken ved å følge instuksjonsvideoene hos Neulakintaat. Instruksjonen er på finsk og engelsk, og er etter min mening de beste som ligger ute på webben nå. Dersom du føler deg usikker på teknikk eller språk så holdes det tidvis kurs som man kan melde seg på hos Belros Fletcher Design. Send gjerne en forspørsel på epost.

Ullgarn for pinnestr.6-7 er fint å begynne med, det eneste du trenger i tillegg er en lang nål av bein eller tre. Dette har som regel Husfliden, men dersom du ikke får tak i dette kan du også bruke en stoppenål med svært stort øye. Klubben har som regel også en liten mengde bein- eller hornnåler for salg, send evt.en mail til Liv Elin dersom du ønsker å kjøpe. Garnet skal løpe opptil 4-doblet gjennom øyet så dette er det viktig å ta høyde for. Et godt råd for testbinding er å bruke et garn som avviker i farge fra din egen hudfarge… kontrasten gjør nemlig teknikken lettere å lære.

Dette er så forskjellig fra strikking eller hekling at de fleste strever litt til å begynne med, så ikke gi opp selv om sofabordet ditt fylles med nålbindingsvrak! 🙂

mitten_samatofi_flickr

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s