Craggaunowen
Craggaunowen er en forhistorisk park i Shannon, County Clare, Irland. Der kan man se hvordan folk kan ha levd for 1000 år siden i Irland, med bygninger, dyr,  verktøy og andre gjenstander som fantes på denne tiden.

Man kan også se «The Brendan Boat», med lærkledd skrog, bygget av Tim Severin, som seilte over Atlanterhavet  i en gjenskaping av St. Brendan og de kristne munkenes reise, da de angivelig skal ha oppdaget America hundrevis av år før Columbus, til og med før Leiv Eriksson. Du verden. Det hadde jeg aldri hørt om før.

St.Brendan skal ha hørt om et Paradis for Helgener av St.Barrid, (som forøvrig hverken Google eller Wikipedia vet hvem er), og la dermed ut for å finne det forgjettede land. Så reiste de rundt og fram og tilbake mellom en masse øyer i hele 7 år, traff en masse helgener, andre hellige menn og djevler (!) før de landet på New Zealand. Etter å ha lest historien tror jeg heller at St.Brendan har vært på guttetur og at hele gjengen tidvis har vært i delirium.

Leiv Eriksson ble sikkert beskyldt for det samme. Men han var iallefall ærlig nok til å kalle det nye landet for Vinland. 😉

Bilder fra Montague Heritage.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s